Så sätter du fotot på tårtan

Nästan alla har någon gång ätit eller smakat på en tårta. Då har man kanske tyckt att den var väldigt god eller inte alls smakade bra. Oavsett vad man tycker, så har man innan troligen tittat på tårtan först och bedömt dess utseende. Om tårtan är vacker och tilltalande ut, är chansen större att man blir sugen på att smaka den. Vissa tårtor kan dessutom så vackra ut att man nästan inte vill äta dem.

Ett sätt att göra en tårta vackrare är att använda en tårtbild. Tårtbilden är lätt att lägga på och ser dessutom nästan alltid vacker ut. Den passar för alla möjliga tillfällen och tillställningar, allt från begravningar till barnkalas. Man kan exempelvis använda en tårtbild med Frost eller en filmkaraktär på tårtan på barnkalaset. Eller varför inte en bild på födelsedagsbarnet eller dennes favoritdjur? Det fiffiga med tårtbilder är det bara är ens fantasi som sätter gränser. Det finns både färdiga tårtbilder och möjligheter att skicka in sina egna bilder och sätta dem på tårtan. Man kan därför låta tårtan föreställa precis vad som helst.

Många barn tycker också att det är väldigt roligt att baka, här har de en perfekt möjlighet att uttrycka sin kreativitet ännu mer. När de har bakat en tårta kan de använda en använda en bild för att ytterligare visa på tårtans tema. Om man exempelvis har gjort en chokladtårta kan man välja en bild av rymden som kommer att stämma bra överens med den mörka tårtan. Det är också en fördel att bilden är så lätt att applicera på tårtan. Glasyr och marsipan med mera måste ofta en vuxen vara med och hjälpa till att lägga på. En tårtbild kommer som den är, man behöver bara försiktigt loss på skyddspapperna och sedan är den färdig att lägga på. Den lille konditorn eller bagaren kan göra det nästan helt själv. Det här bidrar till en känsla av stolthet och att man faktiskt klarar av att göra något på egen hand. En tårtbild är helt enkelt ett snyggt och enkelt sätt att uttrycka sin kreativitet!

Categories: Foto