Pressa priset på hemförsäkringen

Det finns en hel del sätt att pressa priset på sin hemförsäkring. Här kommer några tips:


Jämför hemförsäkring

Alla som en gång jämfört hemförsäkringar vet att det finns många hundralappar att spara genom att göra detta. Det kan lätt göras via någon jämförelsesida som jämför hemförsäkringar. Genom att fylla i lite info om sitt boende kan man få fram svar på vilket försäkringsbolag som har det billigaste priset. Ett annat sätt är att läsa de jämförelser som Råd & Rön eller annan oberoende testtidning brukar presentera årligen.

Samla allt i samma korg

Ett annat sätt är att samla fler försäkringar hos samma bolag. Att få 20% på sin hemförsäkring är inte alls ovanligt då de flesta försäkringsbolag erbjuder upp till detta om man har ett visst antal försäkringar hos dem.  Det man bör vara medveten om är att det inte med automatik blir det billigaste alternativet. Men det är något man bör ta med i beräkningen när man jämför hemförsökring.

Skaffa larm och annat skydd

Försäkringsbolagen vill att man som bostadsägare ska minimera riskeran för skada. Detta kan de även premiera genom lägre avgifter. Några bolag ger till exempel en liten minskning i premien om man har hemlarm, har skyddsdörr eller har jordfelsbrytare installerad.

Var otrogen

Lägger man ner en timme är det stor chans att man hittar en hemförsäkring som är billigare än den man för tillfället har. En timme som gör att man kan spara flera hundra. Men bara för att man gjort det en gång så är man inte färdig. De som vill pressa priset bör därför göra om jämförelsen och studera sin hemförsäkring en gång per år. Förutsättningarna på marknaden förändras och priserna lika så.  

Dessutom erbjuder många försäkringsbolag rabatt första året eller om man tecknar försäkringen i en kampanj. Dessa ska man självklart utnyttja men efter ett år göra sökningen igen. För när det gäller försäkringar lönar det sig att vara otrogen.

Categories: På gång