Om faktureringsprogram

Ett faktureringsprogram är ett program – antingen lokalt eller online (”i molnet” som det så käckt brukar kallas nuförtiden) – som hjälper dig fakturera dina kunder. Och eftersom det är just genom fakturor som du får betalt så är det ju en viktig del av din verksamhet, även om det kanske inte känns så roligt att skapa själva fakturorna. Men har du ett bra faktureringsprogram så underlättar det ändå en hel del när det kommer till att skapa, skicka och arkivera fakturor.

Ett bra faktureringsprogram bör vara enkelt att använda. Funktionerna ska vara klara och tydliga, du ska inte behöva gå igenom flera olika menynivåer bara för att kunna lägga till en kund. Nuförtiden har de flesta faktureringsprogram blivit bättre på detta, förut var det dock inte helt ovanligt med så pass komplicerade program att man nästan var tvungen att gå på kurs för att förstå hur allt funkade.

Ditt faktureringsprogram bör också ha de funktioner som du som mest behöver, vilka det är varierar ju beroende på vad du har för verksamhet, hur den fungerar, vad det är som du vill göra och så vidare, och så vidare, men en vanlig funktion är att kunna mejla fakturorna direkt från ditt faktureringsprogram – något som gör att det är enklare att få iväg dina fakturor då du slipper först spara dem lokalt och därefter mejla från ditt e-postprogram.

Om du ska välja faktureringsprogram, eller om du har ett men funderar på att byta, testa gärna flera stycken innan du bestämmer dig. Alla kommer ha sina för- och nackdelar, och det enklaste sättet att ta reda på om ett program passar dig eller inte är genom att testa det. Som tur var erbjuder de flesta faktureringslösningar gratis provperioder, vilket gör att du kan bekanta dig med programmen utan att spendera en enda krona.

Categories: På gång