Höjningar av premier gör att jag söker vidare

 Som egenföretagare gäller det att hålla i de pengar man får in. Att minska utgifterna helt enkelt så mycket som det går. Men självklart ska det inte gå till absurdum så att man bli dumsnål. Att snåla på försäkringar är något som definitivt skulle klassas som dumsnålt. Detta oavsett om det gäller försäkring på kameran, ansvarsförsäkring på företaget eller inkomstförsäkring (vilket var min senaste försäkring som jag tecknade). 

För mig är dessa tre försäkringar ett måste. Men det är ett lika stort måste att alltid söka efter det billigaste alternativet. Mellan 2012 och 2013 höjde t.ex. mitt försäkringsbolag premien med 93%. De hävdade att  de infört en regel om en minsta debitering. Det som var en marknadens billigaste försäkring hade förvandlats till något inte alls lika lockande. När jag ringde upp och frågade kröp det fram att de skulle höja ytterligare nästa år och att denna höjning bara var ett steg på vägen upp dit.  För mig skulle det innebära en tredubbling av premien på två år. 

Det är sådana chockhöjningar som får mig att snabbt söka mig vidare mot andra bolag. Eller rättare sagt – det får mig att låta andra söka upp andra bolag åt mig.  På Billigförsäkring.com går det att jämföra en rad olika försäkringar. Visserligen inte extremt smala försäkringar som kameraförsäkring som jag istället tecknar via scandinavianphoto men i övrigt passar sidan mycket bra. Framförallt var informationen om inkomstförsäkring informativ då jag inte tidigare insett svagheten med att enbart förlita sig på A-kassan. Inkomstförsäkringen kostar väldigt lite men ger  en extremt stor trygghet då den ersätter så att jag får 80% av min inkomst oavsett lön. 

Så denna höst har jag fått lära mig tre lärdomar angående försäkringar. För det första – lita aldrig på att ett bolag alltid är bäst. För det andra – utnyttja hjälp att hitta billiga försäkringar. För det tredje – teckna inkomstförsäkring.

Categories: På gång