Fördelar och nackdelar med att jämföra bilförsäkring online

 Många som vill jämföra bilförsäkring använder sig av någon av de hemsidor som erbjuder denna tjänst helt gratis. Man fyller på under en minut i information om sin bil och får efter ett musklick fram en lista på passande bilförsäkringar som tydligt presenteras utefter pris.

Att använda sig av en sådan tjänst har både fördelar och nackdelar även om fördelarna är övervägande

Fördelar

  • Snabbt

Den största fördelen med att jämföra bilförsäkringar online, genom att använda en jämförelsesajt, är att det går så otroligt mycket snabbare än att ringa eller maila till varje försäkringsbolag för att få aktuellt pris. Med några klicka nås mängder av försäkringsbolag på en gång och dess pris på bilförsäkringar presenteras. Enkelt och snabbt.

  • Mer info

 De sidor som erbjuder sig att jämföra bilförsäkringar har inte enbart den kunskapen att bjuda på. En annan fördel är att de även presenterar intressanta artiklar om bilförsäkringar i allmänhet. Här finns möjligheten att lära sig om tilläggsförsäkringar likväl som vanliga fallgropar som man kan falla i jakten på den billigaste försäkringen.

Nackdelar

  • Inte alla

De försäkringsbolag som sidorna visar är de bolag som har samarbete med jämförelsesidan. Det betyder att sidan till stor sannolikhet inte har med de små lokala försäkringsbolagen utan enbart har fokuserat på det stora nationella bolagen. När listan presenteras med en rad olika företag är det lätt att tro att det är alla försäkringsbolag på marknaden som är med – men så är alltså inte fallet.

  • Ger inte slutgiltiga priset

Det går alltid att förhandla ner priset ytterligare på bilförsäkringen. Det pris som sidan uppger behöver alltså inte vara det slutgiltiga. Den som väljer att samla många försäkringar hos samma bolag kan få rabatt vilket är något som inte någon av dessa sidor klarar av att ta med i beräkningarna ännu.

Categories: På gång