Få fotoutskrifterna perfekta

Idag bjuder vi på tre steg för ”perfekta utskrifter”. Detta då med fokus på skrivaren och dess tillbehör.

Skrivare:

Steg ett är att välja skrivare med omsorg. Det är A och O gällande att få riktigt bra utskrifter. Glöm laserskrivare direkt då laser inte alls kan återge färger och kontraster som bläckpatroner i en fotoskrivare. Välj även en skrivare som namnges som ”fotoskrivare”. Detta är visserligen ett ganska brett begrepp. Vissa skrivare som marknadsförs som fotoskrivare har en hel del funktioner för att skriva ut foton – men saknar den extra höga kvalitén i utskrifterna. Detta medan andra just är skapade för att skriva ut i perfekt kvalité.

Ett generellt råd är att hålla sig till kända etablerade märken på skrivarna.

Bläckpatroner för fotoskrivare:

Här finns egentligen inte så många val. Den som har köpt en fotoskrivare måste köpa exakt de bläckpatroner som är kompatibla med denna skrivare. Men det finns ändå vissa val man kan göra. Till de flesta skrivare finns klassiska bläckpatroner samt speciella fotopatroner. De senare är gjorda för att skapa extra tydlighet och bättre färgåtergivning. Så välj fotopatroner – det tjänar du på även om de kostar lite extra.

Fotopapper:

När det kommer till fotopapper så bör man i första hand tänka på hur man vill att fotot ska presenteras. Det är samma tanke som när man framkallar. Ska det vara matt, blankt eller halvmatt. Men sen bör man även främst titta på produkter inom premiumsegmentet. Priset skiljer ganska mycket mot de billigaste fotopapprena men kvalitén skiljer sig däremot inte lika mycket. Men för att få komma den sista lilla biten för att uppnå ett perfekt resultat bör man även betala lite extra.

Kom ihåg att det generellt är billigare att framkalla foton genom att gå via en fotofirma. Men utskrifter har ju självklart sin fördel ibland.

 

 

 

Categories: Uncategorized