Billig eller dyr hemsida

Har du aldrig haft en hemsida förr och funderar på att skaffa en? I så fall bör du först ha klart för dig vad du ska ha den till och hur
många hemsidor du har tänkt skaffa. Orsaken är att priset varierar kraftigt beroende på detta.

Sälja länkar och reklam

Har du tänkt sälja reklamplatser och länkar på hemsidan bör det definitivt vara en som har ett helt eget domännamn. Med andra ord bör inte de gratis bloggportaler eller domäner som erbjuder gratis hemsidor användas. Detta eftersom dessa ”gratis” sidor har den funktionen inbyggd i sig att reklam automatiskt genereras på sidan. Det är priset man får betala för att få det
gratis.

Den som vill ha egen reklam bör därför välja en egen domän. Det finns även en till orsak till att köpa en egen domän. Det är för de som vill sälja länkar. En länk är nämligen mer eftertraktad av Seo-företag om den ligger på enskild domän än en subdomän som det blir när man skaffar gratisvarianter. Men bara för att man vill välja en egen domän behöver det inte kosta mycket. Det är relativt enkelt att hitta vägar som gör att man får en billig hemsida.

En eller fler och service

Det andra man bör tänka på är hur många hemsidor man har tänkt skaffa och vilken support man kan behöva i framtiden. Den som är engelsktalande kan vända sig till webhotell som erbjuder billiga alternativ. Men de som inte hanterar språket bra bör hålla sig till de svenska varianterna – detta oavsett om det är lite dyrare.

Även på den svenska marknaden finns en uppsjö av webhotell som erbjuder mängder av alternativ. Utgå därför från dina behov och leta ett webhotell som har de krav som du efterfrågar. Det man kan titta på är tex hur många domäner som får administreras från samma konto, när supporten har öppet och självklart priset.

Categories: På gång