Besök filmfestivaler!

Att få inspiration till filmandet och redigerandet är viktigt. Jag kan få det av att se en film på youtube vilket är det vanligaste. Ser jag på tv är allt för professionellt och exakt att det är svårt att se någon kreativitet. Det skulle väll vara någon musikvideo visserligen som kan ge något men annars är det torrt. För mig är den största inspirationen mässor och festivaler. På mässorna är det mest tekniskt inriktad information men det är viktigt det med. Att lära sig vad som är nytt på marknaden, att se saker från nya infallsvinkar m.m. Klart roligast är ändå de montrar där professionella filmredigerare jobbar och visar hur de tänkar och gör. Blir sugen på bättre dator, dyrare och program och annat blir man men bara att drömma är kul det med.

Sen har vi filmfestivaler. Här har de s.k. amatörerna chansen att få visa upp sin film. Visst är det så att man bör ha rätt mycket erfarenhet för att ha en chans men den finns. Det som framförallt är roligt är att se hur de har tänkt och lyckats med filmer med minimal budget.

En av dessa filmfestivaler går i Venedig och är världens äldsta. Den startade 1932 och äger rum i augusti eller september. Det här är inte bara en filmfestival som alla andra. Här slår historiens vingslag igenom och genomsyrar hela festivalen. Så ska du åka till en enda festival för att inspireras inom ditt videoredigerande så är det denna. Boka hotell i Venedig långt i förväg för man ska komma ihåg att detta är en stad som vanligtvis myllrar av turister. Kanske är det den stad som har mest turister i Italien i jämförelse med invånare.  Åk gondol, titta på gamla skulpturer och monument och njut på filmfestivalen. Glöm för allt i världen inte kameran hemma. Här finns fantastiska möjligheter att få bra sekvenser. Material som du kan lyfta upp i kommande filmer oavsett vad de handlar om.

Categories: Film, Kreativitet