Att spara bröllopsbilderna

Innan alla fotografier var digitaliserade var det en självklarhet att köpa ett bröllopsalbum för att klistra in de framkallade bilderna från bröllopet i. Bilder som man minst fick vänta med spänning på en vecka innan de kom hem i brevlådan i ett litet kuvert.

Idag är det annorlunda. Bilderna tas digitalt och många väljer även att skapa digitala bröllopsalbum som delas med vänner och bekanta över hela världen. Ett smidigt sätt att dela med sig av sina stora dag utan att behöva montera alla bilder.

Men det finns en nackdel att inte ha ett fysiskt album. Det är extremt sällan som kompisar går in på ens dator helt spontant. Eller går in på den sida som visar bilderna från bröllopet. Allt måste ske planerat och strukturerat.

Lägg fram ett bröllopsalbum i vardagsrummet och det bjuder in till spontana stunder då man tittar på bilderna gemensamt, prata om den stora dagen och kanske minns vänner man inte sett sedan dess. Att göra det med digitala bilder är betydligt svårare.

En annan fördel med pappersformatet är att man lättare kan skapa helhetsintryck. Detta är något som starkt kommit gällande scrapbooking vilket går att jämföra med ett album där man har möjligheten att sätta in valfritt antal sidor, rita, klistra och pyssla så det blir snyggt.

”Men det går också att göra digitalt” är någon snabb att säga. Det är sant. Allt går att göra på dator men få klarar av det. Att använda de bildredigeringsprogram som finns är inte lätt. Inte ens om man sitter några timmar och lär sig. På dessa timmar hade traditionella bröllopsalbumet varit klart.

Däremot ska man utnyttja den digitala fördelen genom att bara framkalla de bilder man verkligen vill ha.

Dessutom går det att använda de digitala fördelarna med fördelarna med ett fysiskt album. De finns nämligen företag som säljer fotoböcker vilka kan användas för att skapa riktigt proffsiga och snygga fotobröllopsalbum. Man bör ha lite datorvana för att klara av att ladda upp bilderna och välja var de ska sitta i albumet men när väl de är på plats ordnar programmet själv med tema. Välj Bröllopstema och en mängd små detaljer och hjärtan placeras ut vilket skapar en mycket snygg helhet.

 

Categories: Inramning