Att köpa hemsida – Min väg

När Hummelgårds Filmverkstad startade 2004 fanns inte något behov av att ha hemsida. Eller rättare sagt så fanns inte ens tanken. Många företag syntes på nätet men jag hade själv inte någon tanke på att göra det. Företaget startades för att göra ett filmuppdrag åt Stora Enso.

Men sen insåg jag behovet av en hemsida för att göra reklam för verksamheten. Kontaktade företag som då höll på med att göra hemsidor i Gävle och det var otroligt vad priset skiljde sig åt. Som helt nybörjare på webben insåg jag snart att man måste vara insatt för att veta vad man själv behöver. Fick offerter på allt från någon tusenlapp till över tio tusen. Självklart förstod jag att det var skillnad mellan de olika hemsidorna men vad var det för skillnad? Det var inte helt enkelt att greppa. Många förklarade med svåra uttryck och hade längre utläggningar varför det ena CSS-systemet var bättre än det andra. Jag som inte visste vad CSS-system var.

Idag jobbar jag mer med hemsidor än då och förstår mer vad det är jag behöver och framförallt inte behöver. Men svårigheten består. Att kunna sätta fingret på vad man egentligen behöver är inte helt lätt.

Bygger hemsidor gör jag inte. Bara till mig själv. Har insett att man inte bara behöver kunna bygga. Man måste även ha öga för vad som är snyggt. Har börjat ett samarbeta med Evino – ett enmansföretag här i Gävle som är betydligt bättre än mig på just sådant. Ett bra utbyte där han köper text av mig och jag design av honom.

Ska du köpa hemsida i Gävle kan jag rekommendera Evino. Men börja med att sitt och prata om vad du egentligen behöver. Det där allt börjar. Det är första steget som är så svårt att ta.

Categories: På gång