Att fota och filma i vackra – men tuffa – landskap

Vackra landskap lockar konstant många fotografer och filmare. Det kan handla om ett band som vill få sin musikvideo inspelad i Norges fjällandskap, eller scener i en actionfilm som ska utspela sig i en öken. Det finns helt klart vissa utmaningar med att filma under dessa omständigheter, men belöningen blir stor i form av vackra bilder som inte särskilt många andra ger sig på att försöka fånga.

Praktiska förberedelser

Att de praktiska förberedelserna går rätt till är A och O för att lyckas med projektet. Väl ute i en öken, eller mitt inne i en djup skog, kan du inte få tag på viktig kamerautrustning eller annat som kan tänkas behövas. När ni väl sätter er i bilen och åker bör allt vara klart.

Bil och däck

Ska du ut i naturen med bilen så gå igenom den ordentligt innan. Tips på vad man bör tänka på generellt finns på www.motormännen.se och specifika tips gällande däcken kan läsas spå https://www.giga-dack.se/. Glöm inte att kolla vädret i förväg – på yr.no.

Boende

Hur länge ska ni filma? Sannolikt blir ni borta över natten och behöver fundera på boende. Det här är viktigt att med i planeringen, då resan till och från inspelningsplatsen kan ta en hel del tid.

Passa på att göra annat

Den filmare eller fotograf som är ute på uppdrag i storslagna landskap vill säkerligen passa på att ta många bilder. Åker du dit i egenskap av filmare lär du ångra dig om du inte packar ner din favoritkamera även för stillbilder. Väl där kan stora källor till inspiration finnas och säkerligen vill du ta dig tid att, utöver ditt uppdrag, även fota för egna projekt eller bara för att det är kul.

Categories: Kreativitet