Återanvänd möbler för hem & trädgård

Många gånger så är det verkligen synd att kasta ut gamla möbler då man skulle kunna använda de på nya sätt. När man har fullt upp med jobb och familj så tycker man kanske inte att det är värt att ställa sig med sandpapper och färg bara för att rädda en stol men om man ser den här typen av projekt i hem & trädgård som något roligt som man kan göra tillsammans så behöver det inte handla om spill av tid och kraft. Det kan ju faktiskt vara så att man har saker inomhus som skulle göra sig bra på balkongen eller i trädgården, läs mer om renovering av hem & trädgård här.

 
Innan du kastar en möbel så bör du fundera ett varv till. Kan den kanske användas som en leksak utomhus för barnen? Ett gammalt bord kan ju bli till en koja och stolar behöver man alltid på en uteplats eller när man ska ta hand om träd och buskar som ska ansas. Om man kastar ut en möbel för att den är sliten hellre än för att den har gått sönder så kan den säkert få nytt liv med hjälp av lite färg. Har man barn så kan detta bli ett utmärkt projekt som ger vettig aktivitet då de annars hade suttit framför TV eller dator.

 
Kökets gamla köksskåp kan också återanvändas på fiffiga sätt. Låt barnen vara med och tänka till hur dessa skulle kunna användas. Kanske behöver man en stig i trädgården som man kan skapa av de gamla köksluckorna eller så bygger man ett litet bord där den gamla luckan får utgöra topp. Man måste alls inte vara händig för att återanvända gamla möbler och få de att se fina ut igen. När man ändå tänkt kasta möbeln så spelar det ju ingen roll om man misslyckas med sitt renoveringsförsök så det är bara att vara kreativ och sätta igång sitt egna renoveringsprojekt!

Categories: På gång