Ett kort om dagen

Få fart på kreativiteten med ett kort om dagen.

Selfies över tid

Den som står i begrepp att börja träna och vill motivera sig själv lite extra kan rigga en kamera på stativ. Ta sedan ett porträtt om dagen där man står i samma ställning på samma plats. Ta gärna bilden i ungefär samma ljusförutsättningar med gott ljus. Genom att samla dessa bilder kan man sedan skapa ett litet filmklipp som visar den kroppsliga förändring som träningen bidrar till. Det inspirerar inte bara personen själv att fortsätta träna, men också andra att sätta igång.

Att ta dagliga selfies är det fler som gör. Oavsett om de tränar eller inte. En del publicerar en daglig selfie på instagram. Det blir en dokumentation över sitt utseende, och under en lång tid blir det också en sammanhängande dokumentation av uppväxt eller kanske av åldrande.

Ta en bild om dagen

Många är inte bekväma med att ta selfies. Porträtt kanske inte ens hör till den fotogenre man allra helst känner sig intresserad av. Men att ta en bild om dagen är ett lysande recept att få igång kreativiteten, oavsett vad man väljer att inrikta sig på. Man lär sig att sänka kraven, att ta med kameran, att vänja ögat att leta motiv. Kanske kan ett speciellt tema locka en att komma igång, så som:

  • Dokumentera din närmaste stadsmiljö. I framtiden när samhället förändras kommer bilderna att bli en spännande tidsresa.
  • Fotografera en himmel om dagen. Ett spännande motiv finns alltid, man behöver bara titta uppåt.
  • Följ trädgårdsåret. En bild om dagen i trädgården kommer återupptäcka inte bara kameran, men också din närmaste omgivning.

Var gör man av bilderna

Genom att publicera bilderna i en blogg eller i sociala medier får man ytterligare en kick att lyckas. Man får också chans att få feedback på sina foton. Annars kan man givetvis bara spara dem på datorn eller framkalla till ett album, för sin alldeles egna skull.

Categories: Kreativitet