3 snabba tips för att inreda med fina designlampor

När man ska välja lampor till sitt hem så är det viktigt att man väljer rätt. Man kan ju inte skaffa nya designlampor var och varannan vecka så det är lika bra att välja rätt från start genom att tänka igenom sitt val innan man ens har besökt en lampbutik. Ett inspirationstips är hemsidan www.ljuslyktor.se som du finner viktiga tips på för att välja fina designlampor som kommer att ge rätt känsla och effekt i hemmet. Här är några av våra tips:

 
Inte för stort eller smått – det här är en balansgång och för att välja rätt storlek på designlampa så måste man beakta var den ska stå. Om man ska ha lampan som dekoration bredvid ett soffbord så får den inte vara för stor för då kommer man enbart att titta på lampan, om man däremot vill ha lampan som en praktisk golvlampa så får den inte vara för liten då den lätt försvinner i rummet.

 
Läslampan – en läslampa bör vara enkel att justera och den ska få plats där man vanligtvis läser. Lampan måste komma upp i höjd så att man får ordentligt med ljus och den kan gärna har flera ljuslägen så att man kan använda den för andra stunder då man behöver ett mjukare sken.

 
Sladdar och kontakter – en lampa kanske är jättefin och ett perfekt val för ett visst rum men om den inte har närhet till kontakt så kommer man att behöva använda sig av skarvsladd för att få elektricitet till lampan. Det här kan leda till att rummet ser stökigt ut och då ska man tänka på att skaffa accessoarer som gör att man kan hänga upp sladdar längs lister där man inte kommer att lägga märke till dem.

Categories: På gång